'Schuldeisers van administratiekantoor vals beschuldigd van bedreiging'

LELYSTAD • Vr 29 mei 2020 | 12:20 • Vrijdag 29 mei 2020 | 12:20

Enkele schuldeisers die vorige week aan de bel trokken vanwege de oplichtingspraktijken van Aurora Doeven uit Lelystad worden nu door haar beschuldigd van bedreiging.

Drie ondernemers die een interview gaven aan Omroep Flevoland zijn donderdagavond laat uit hun bed gebeld door de politie. Volgens een anonieme tip wilde 'het clubje de boel kort en klein slaan' op een bepaald adres in Lelystad. Het zou volgens de politie gaan om een financiële kwestie. De politie heeft de ondernemers gevraagd af te zien van eventuele plannen om verhaal te gaan halen en geweld te gebruiken.

Navraag bij de ondernemers leert dat de melding van Aurora Doeven zou komen en dat geen van drieën plannen heeft om haar een bezoek te brengen. Ze zijn niet alleen verbaasd maar ook boos over de valse beschuldiging. "Ik werd gewoon uit mijn bed gebeld met het verzoek om daar geen verhaal te gaan halen en geen geweld te gebruiken", legt een ondernemer uit. "Het moet niet gekker worden. Wij zijn hier de gedupeerden."

"De politie wordt gewoon misbruikt voor een valse melding", vertelt een andere ondernemer. We hebben onderling geen contact gehad en vormen dus zeker geen 'clubje'. Er zijn geen bedreigingen geuit."

De politie laat weten met beide partijen in gesprek te zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel