Floriade gaat 'Preview centre' bouwen en wil er weinig over kwijt

ALMERE • Ma 1 juni 2020 | 13:23 • Maandag 1 juni 2020 | 13:23

Uit een bouwvergunningaanvraag blijkt dat de Floriade van plan is om een 'Preview centre' te bouwen. Het moet komen op het terrein waar nu de Floriade wordt gebouwd. Omdat het hele project op dit moment in de schijnwerpers staat en er hardop gesproken wordt of evenement wel door moet gaan, wil de Floriade geen ruchtbaarheid geven aan de bouwaanvraag. In eerste instantie werd zelfs gesproken over een ingelaste mediastilte in overleg met de gemeente Almere.

De gemeente zegt dat de mediastilte inmiddels is opgeheven en dat de Floriade-organisatie haar eigen mediabeleid mag voeren. Een voorlichter van de Floriade wil niets meer kwijt dan: "We ontwikkelen dit 'bezoekerscentrum' om inwoners van Flevoland, de Almeerders in het bijzonder, extra inzicht te geven in Floriade. Floriade Preview laat straks in de breedste zin het gedachtegoed van Floriade zien. Dit tijdelijke paviljoen heeft tijdens de Expo in 2022 een (andere) functie."

Verdere vragen over het gebouw, wat er te zien en te doen is, wenst de Floriade niet te beantwoorden. Eerst wacht de organisatie af wat de gemeenteraad binnenkort beslist over het lot van de internationale land- en tuinbouwtentoonstelling in 2022. Er liggen drie scenario’s voor aan de gemeenteraad. Doorgaan, stoppen of aanpassen en versoberen van het evenement.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel