Kamervragen over sluiting De Fontein

LELYSTAD • Di 2 juni 2020 | 12:24 • Dinsdag 2 juni 2020 | 12:24

De CDA-fractie in de Tweede Kamer wil van Onderwijsminister Slob opheldering over de dreigende sluiting van de Maharishi basisschool De Fontein in Lelystad. De school is gebaseerd op de principes van de Maharishi Mahesh Yogi.

Er zijn te weinig leerlingen. De Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) heeft daarom in principe besloten de school te sluiten. Ouders hebben daar vorige maand alarm over geslagen. De Fontein moet 86 leerlingen hebben om open te kunnen blijven. Nu zijn dat er 73. Een fusie met de vlakbij gelegen montessorischool De Wildzang is mislukt. Die school kan het ook niet meer bolwerken en heeft aangegeven na het komende schooljaar te sluiten.

Het CDA wijst minister Slob erop dat hierdoor sprake is van zeer bijzondere omstandigheden waardoor De Fontein voorlopig open moet blijven. Als De Wildzang sluit, heeft De Fontein minder leerlingen nodig om te voldoen aan de onderwijsnormen. Ook wijst de partij erop dat de twee scholen door de coronacrisis moeilijk konden overleggen over een mogelijke fusie. De fractie vraagt Slob te voldoen aan 'de wens van ouders, leerlingen, gemeenteraad en gemeentebestuur van Lelystad', om De Fontein een jaar extra te gunnen. De VVD-fractie in de Tweede Kamer stelde vorige week soortgelijke vragen aan minister Slob over De Fontein.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel