Gemeenteraad stemt tegen extra bijdrage Veiligheidsregio

NOORDOOSTPOLDER • Di 2 juni 2020 | 22:14 • Dinsdag 2 juni 2020 | 22:14

De gemeenteraad van Noordoostpolder heeft besloten om niet in te stemmen met de 1,4 miljoen euro die extra betaald moet gaan worden aan de Veiligheidsregio Flevoland. Dat is dinsdagavond besloten tijdens de gemeenteraadsvergadering.

De kosten van de Veiligheidsregio Flevoland worden door de zes gemeenten betaald. Dat is jarenlang volgens een vaste verdeelsleutel gegaan. Het is nu de bedoeling dat die verdeling anders wordt, waardoor Noordoostpolder, Zeewolde en Dronten meer moeten gaan betalen. Het bedrag van Urk blijft ongeveer gelijk en Almere en Lelystad hoeven minder bij te dragen.

Eerder gaf ook Zeewolde al aan om niet in te stemmen met een nieuwe verdeelsleutel voor de kosten van het samenwerkingsverband op het gebied van de brandweer en gezondheidszorg.

Burgemeester Gebben
Burgemeester Jean Paul Gebben van Dronten gaf eerder aan het terecht te vinden dat Zeewolde en Noordoostpolder meer gaan betalen aan de Veiligheidsregio Flevoland. In het bestuur van de Veiligheidsregio gaat hij over de financiën. "We zien dat de afgelopen tien jaar Almere en Lelystad verhoudingsgewijs veel meer hebben betaald dan andere gemeenten", aldus Gebben. "We hebben nu gezegd: dat is niet langer fair en laten we kijken of we tot een nieuwe verdeelsleutel kunnen komen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel