Ruimere openingstijden recyclingperrons in strijd tegen afvaldumpingen

ALMERE • Di 2 juni 2020 | 22:50 • Dinsdag 2 juni 2020 | 22:50

Met een verruiming van de openingstijden van de recyclingperrons hoopt de gemeente Almere het dumpen van afval tegen te gaan. Dat zei wethouder Roelie Bosch (ChristenUnie) dinsdagavond tijdens een bespreking op de Politieke Markt. Daarnaast wordt bekeken of vrijwilligers mee kunnen helpen met het opruimen van het afval. In twee wijken zouden daarvoor initiatieven zijn. Wethouder Bosch gaat uitzoeken wat de gemeente kan doen om hen te ondersteunen.

Sinds het uitbreken van de corona-crisis is het druk bij de afvalperrons. Automobilisten moesten soms uren in de rij staan om hun afval weg te brengen. De gemeente zag het aantal afvaldumpingen in de stad toenemen. Volgens Wethouder Bosch is sinds de corona-crisis 180.000 kilo gedumpt afval opgehaald in de stad. Daarnaast is er 80.000 kilo extra aan afval ingezameld door de gemeente. Vanaf 8 juni gaan de recycleperrons langer open. Er kan dan op maandag, vrijdag en zaterdag afval ingeleverd worden van 08:00 uur 's ochtends tot 18:00 uur 's avonds.

Groenafval
Meerdere raadsleden hadden vragen aan de wethouder over het groenafval dat opstapelt in de wijk. Dit jaar zijn er geen bladkorven geplaatst, toch wordt op plekken waar die normaal gesproken stonden, groenafval gedumpt. Meerdere keren zijn bergen van groenafval in brand gevlogen, mogelijk door brandstichting.

Voor het verwerken van al het grofvuil, het opruimen van het gedumpte afval en het alsnog plaatsen van bladkorven is €231.000 euro nodig. Volgens wethouder Bosch is het een illusie dat de gemeente dit bedrag zomaar heeft liggen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel