Jeugd- en Gezinsteam 'onevenredig hard getroffen' door bezuinigingen

LELYSTAD • Vr 5 juni 2020 | 16:06 • Vrijdag 5 juni 2020 | 16:06

Het Jeugd- en Gezinsteam (JGT) Lelystad zegt onevenredig hard getroffen te worden door de bezuinigingen van de gemeente op de jeugdzorg.

In totaal wordt er 5,9 miljoen bezuinigd op de jeugdhulp in de stad. Daarvan wordt 3 miljoen op de subsidie van JGT ingehouden. Momenteel krijgt de organisatie jaarlijks ruim 5 miljoen euro van de gemeente.

De aangekondigde bezuinigingen zorgen voor grote onzekerheid bij de kinderen en gezinnen waar JGT mee te maken heeft. Daarnaast zitten nu ook de ongeveer 85 medewerkers van JGT in onzekerheid. De organisatie snapt dat er bezuinigd moet worden, maar: "Een bezuiniging van deze omvang en in dit tempo, op een voor de kwetsbare gezinnen en voor de kostenbeheersing zo belangrijke functie als de toegang, is in deze fase echter onverantwoord." Vorig jaar heeft JGT ruim 1.300 kinderen ondersteuning geboden.

JGT maakt zich grote zorgen om de kwaliteit van zorg na de bezuiniging. Als deze doorgaan heeft JGT bijvoorbeeld geen tijd meer om goed onderzoek te doen om te kijken welke hulp voor een kind of gezin het beste is.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel