Scholieren winnen tweede prijs met profielwerkstuk

EMMELOORD • Di 9 juni 2020 | 20:28 • Dinsdag 9 juni 2020 | 20:28

Drie leerlingen van het Emelwerda College in Emmeloord hebben met hun profielwerkstuk de tweede plaats behaald bij de KNAW Onderwijsprijs. Kirsten van Dalen, Julia Meijer en Nicole Overeem schreven hun werkstuk over de Noordoostpolder en maakten er een documentaire over. Ze behaalden hun prijs in het profiel Economie & Maatschappij. Ze hebben daarmee een toelage van 1500 euro voor hun eerste collegejaar gewonnen.

De drie dames maakten hun profielwerkstuk en documentaire over de ontstaansgeschiedenis van de Noordoostpolder. In tegenstelling tot veel steden en dorpen buiten Flevoland, werd de Noordoostpolder zowel sociaal als geografisch op de tekentafel ontwikkeld. Van Dalen, Meijer en Overeem hebben onderzocht welke invloed dat heeft gehad op hoe de Noordoostpolder er nu uitziet.

De KNAW (Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen) Onderwijsprijs wordt elk jaar uitgereikt aan de beste vwo-profielwerkstukken van Nederland. In totaal zijn er dit jaar 314 werkstukken ingezonden en beoordeeld door een jury. De eerste prijs is 2000 euro, de tweede prijs 1500 euro, de derde prijs 1000 euro. Verder krijgen de docenten die de prijswinnaars begeleidden een oorkonde en scholen van de winnende leerlingen ontvangen een officiële plaquette.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel