Verdachten achter branden in Deltastraat blijven langer in cel

EMMELOORD • Wo 10 juni 2020 | 22:30 • Woensdag 10 juni 2020 | 22:30

Twee mannen die beschuldigd worden van brandstichting bij een woning aan de Deltastraat in Emmeloord, blijven langer in de cel. De rechtbank in Utrecht wees woensdag de verzoeken van hun advocaten af. Zij wilden dat het voorarrest van de verdachten geschorst werd. De rechtbank oordeelde echter dat de verdenking tegen beide mannen zo sterk is, dat ze niet vrij komen.

Het OM verdenkt de mannen van twee brandstichtingen en bedreigingen in Emmeloord. Deze verdachten van 29 en 30 jaar oud, zouden de uitvoerders zijn van een 52-jarige man. Deze hoofdverdachte is ervan overtuigd dat hij 700.000 euro te goed heeft van een man uit Emmeloord. Deze Emmeloorder kreeg in het najaar dreigende brieven. Ook werd er in december twee keer brand gesticht bij zijn huis. Ook het huis van zijn dochter in Zeist moest het ontgelden.

De 29-jarige en 30-jarige zitten nu een half jaar vast. De jongste van de twee legde belastende verklaringen af over zijn medeverdachte. Die ontkent op zijn beurt alles. De 30-jarige wijst erop dat zijn telefoon niet is gepeild in de buurt van de branden. Hij benadrukt ook dat de brandstichtingen door gingen toen de mannen al vast zaten.

De partner van de 29-jarige is hoogzwanger. Zijn advocaat vroeg aan de rechtbank om de aanstaande vader uit menselijke oogpunt vrij te laten. De rechters gingen daar niet in mee.

De zaak gaat verder op 27 augustus. Er zitten in totaal nog 3 verdachten vast in deze zaak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel