Zeekadetkorps gaat vaarkampen en uniformen kansarme jongeren betalen

LELYSTAD • Vr 12 juni 2020 | 17:01 • Vrijdag 12 juni 2020 | 17:01

Het Zeekadetkorps Lelystad gaat kansarme jongeren in de stad financieel steunen als ze lid willen worden van de organisatie. Het korps heeft daarvoor vrijdag een bijdrage van 7000 euro uit het VSB Fonds gekregen.

Commandant Paul van Kerkhof van het Zeekadetkorps is bijzonder blij met de bijdrage. "Het geeft ons de mogelijkheid meer Lelystadse kinderen lid te laten zijn van het Zeekadetkorps, ook als dat om financiële redenen lastig is voor de ouders." Volgens hem bestaan kansarme jongeren niet. "Het is de omgeving of de situatie die maakt dat ze minder kansen krijgen aangeboden. Hier aan boord zien wij alleen maar enthousiaste en talentvolle jongens en meisjes."

In totaal wil het Zeekadetkorps tien jongeren geld geven. Die kunnen dan maximaal twee jaar lid zijn. Vaarkampen en het uniform worden dan betaald. Jongens en meisjes van 10 tot 18 jaar kunnen lid worden van het Zeekadetkorps Lelystad. Ouders en kinderen kunnen zich aanmelden via de site van de organisatie. In september begint het project officieel.

Het Zeekadettenkorps in Lelystad is begin vorig jaar officieel opgericht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel