Hotelkamers, werken en vergaderen in Poldertoren

EMMELOORD • Ma 15 juni 2020 | 12:54 • Maandag 15 juni 2020 | 12:54

Bij de gemeente Noordoostpolder hebben zich meerdere bedrijven gemeld die ruimtes in de Poldertoren in Emmeloord willen huren. Zo is er een bedrijf dat op de eerste zes etages werk- en vergaderruimtes wil inrichten. Ook diende een bedrijf een plan in voor een aantal hotelkamers op de achtste verdieping. Welke partijen interesse hebben getoond, is niet bekend gemaakt.

De gemeente wil graag huurders voor de voormalige watertoren aantrekken, om een deel van de beheer- en onderhoudskosten van het pand te dekken. Eind vorig jaar werden bedrijven daarom via onder meer een krantenadvertentie uitgenodigd om plannen in te dienen voor gebruik van de toren.

Vijf bedrijven deden dit. Volgens de gemeente zijn drie daarvan kansrijk en passend voor de toren. De gemeente wil graag dat de toekomstige huurders het gebouw ook zelf gaan schoonhouden en beheren.

Extra ramen
Voor het pand verhuurd kan worden, is nog wel groot onderhoud nodig. De gemeenteraad is al akkoord gegaan met de circa 300.000 euro die daarvoor wordt uitgetrokken. Daarnaast moeten er nog extra kosten gemaakt worden. Een van de potentiële huurders wil graag extra ramen in het pand, zodat er voldoende daglicht binnenkomt.

Om extra kozijnen aan te brengen, moet de toren in de steigers. De gemeente wil de hele toren dan ook direct impregneren, om te voorkomen dat vochtproblemen uit het verleden zich opnieuw aandienen. Om kosten te besparen, wil de gemeente alle werkzaamheden zo veel mogelijk tegelijk uitvoeren.

Toestemming gemeenteraad
Voor de extra ramen en het impregneren wil Noordoostpolder subsidie aanvragen bij de provincie. De gemeenteraad moet na de zomer nog wel instemmen met de kosten voor het gebruiksklaar maken en met de uiteindelijk invulling van de toren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel