Urker Zangers brengen muzikaal eerbetoon aan overleden oprichter

URK • Ma 15 juni 2020 | 15:48 • Maandag 15 juni 2020 | 15:48

Koorleden van de Urker Zangers hebben maandagmiddag een muzikaal eerbetoon gebracht aan de vorige week overleden Jaap Koffeman uit Urk. Het koor zong twee liederen voor de nabestaanden van Koffeman, voorafgaand aan de begrafenisdienst in de Jeruzalemkerk.

Jaap Koffeman was in 1968 de mede-oprichter van de Urker Zangers en was daarna tientallen jaren de voorzitter. In die rol maakte hij concertreizen naar de Verenigde Staten, Denemarken en Duitsland mee. Later werd hij voor zijn bewezen diensten door het koor benoemd tot eerste en tot nu toe enige erelid.

Naast zijn belangrijke rol bij het koor werkte Koffeman in het dagelijkse leven als voorlichter bij de gemeente Urk. Ook was hij buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand en sloot hij daarbij zo'n 1.500 huwelijken op Urk. Voor zijn staat van dienst werd hij in 2009 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Coronamaatregelen
Vanwege de coronamaatregelen mogen er maar een beperkt aantal mensen bij kerkdiensten aanwezig zijn. Normaal gesproken zouden de koorleden van de Urker Zangers in de kerk hebben gezongen, maar vanwege de bijzondere omstandigheden werd dit dus buiten gedaan.

Koffeman is 80 jaar oud geworden en werd maandagmiddag na de kerkdienst begraven. De Urker Zangers vormden buiten de begraafplaats ook nog een erehaag.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel