Man werkt twee gewapende overvallers woning uit

ALMERE • Di 23 juni 2020 | 22:08 • Dinsdag 23 juni 2020 | 22:08

Een Almeerse man heeft in februari zelfstandig twee woningovervallers zijn huis uit gejaagd. Dat vertelde hij dinsdagavond in het tv-programma Opsporing Verzocht.

De man en zijn vrouw werden overvallen in hun woning aan de Annie M.G. Schmidtweg in de Literatuurwijk. Op dat moment logeerden er twee kleinkinderen bij de zestigers. De kinderen zijn tijdens de overval gelukkig niet wakker geworden.

Beelden via deurbelcamera
Rond half negen 's avonds werd er aangebeld. De bewoner dacht dat het zijn zoon was en deed nietsvermoedend de deur open. Op de beelden van de deurbelcamera is te zien dat er een overvaller voor de deur stond. "We raakten in gevecht. Er gaat een flits door je heen. Het wordt zwart voor je ogen. We gingen door het traphek heen."

Tijdens de val is een houten balk van de trap gespleten. Daaruit blijkt volgens de politie dat het een flinke worsteling is geweest. "Er werd heel hard geschreeuwd. In eerste instantie door mijn vrouw. Die raakte heel erg in paniek. Die dacht natuurlijk aan de kinderen boven en aan wat die mensen wel niet allemaal zouden gaan doen. Ik schreeuwde ook, maar het schreeuwen van mijn vrouw ging door merg en been."

Gerichte aanval
Volgens de politie lijkt het te gaan om een gerichte aanval. Maar de bewoners zelf hebben geen idee waarom dit bij hen is gebeurd. "Het gaat ze waarschijnlijk om snel geld." Volgens de politie heeft het echtpaar met niemand problemen en waren er geen waardevolle spullen in huis.

Naar aanleiding van het programma Bureau Flevoland van Omroep Flevoland is eerder al een tip binnengekomen dat één van de overvallers uit Almere komt. De politie hoopt dat er Almeerders zijn die hem herkennen op de beelden.

Auto stond klaar
Wat verder nog opvalt is dat er in de videobeelden te zien is dat er tijdens de overval verderop een auto stilstond op de Godfried Bomansstraat. Toen de overvallers naar buiten renden, kwam de auto gelijk in beweging.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel