Onbegrip bij bowlingbanen over verschil in coronaregels

FLEVOLAND • Wo 24 juni 2020 | 0:42 • Woensdag 24 juni 2020 | 0:42

Eigenaren van een aantal bowlingbanen in onze provincie voelen zich achtergesteld door Veiligheidsregio Flevoland ten opzichte van hun collega's in andere provincies.

Mogen in de provincies Noord-Brabant, Utrecht en Gelderland de bowlingbanen op dit moment al open, in Flevoland mag dat nog niet. De reden is dat Veiligheidsregio Flevoland bowlingbanen als een binnensportbedrijf ziet en die mogen volgens de landelijke richtlijn van het RIVM nog niet open. In de eerder genoemde andere provincies worden de bowlingbanen als horecagelegenheid gezien en die mogen al wel open met maximaal dertig bezoekers. Oneerlijk, vinden de ondernemers in Flevoland.

Halsstarrig
"Bepaalde bowlingcentra in het land mogen open van de gemeente of van de veiligheidsregio", vertelt Madou Klaare van Bowling Lelystad. Het is gewoon willekeur. Hier in Lelystad is men heel halsstarrig. Er wordt gewoon met ons gesold en dat is heel ongezond voor ons bedrijf."

Ook Gert-Jan van Maanen snapt niets van het beleid van Veiligheidsregio Flevoland. Hij heeft een bowlingbaan in Harderwijk die al open is, maar zijn zaak in Almere is nog potdicht. "Wij vinden het heel bijzonder. Er is veel verwarring onder de eigenaren van bowlingbanen. Waar ik heel erg van geschrokken ben, is het gemak waarmee hier in Almere wordt gezegd, 'je gaat pas op 1 september open', zonder zich te verdiepen in de materie."

'Geen commentaar'
Een woordvoerder van Veiligheidsregio Flevoland laat weten dat de landelijke richtlijnen gevolgd worden en dat er geen commentaar gegeven wordt over de verschillende regels in de regio's.

De eigenaren van de bowlingbanen kijken dan ook reikhalzend uit, naar de nieuwe versoepelingen die woensdagavond door het kabinet worden aangekondigd. "We moeten nu echt gaan draaien, voordat het zover komt dat we ons personeel moeten ontslaan", aldus Madou van Klaare.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel