Almere City-sjaals en -shirts nog weinig te zien in straatbeeld, 'Het duurt even'

ALMERE • Wo 8 mei 2024 | 19:30 • Woensdag 8 mei 2024 | 19:30

Met een voetbalclub in de eredivisie heeft Almere een gezamenlijke trots erbij. Dat is best welkom in een stad die niet altijd de beste reputatie heeft. Toch is die trots op Almere City FC nog niet echt terug te zien in het straatbeeld, zeggen Almeerders in het centrum.

Bij de VVV in Almere Centrum kan je niet om City FC heen. Meteen bij de ingang staat een stand vol voetbalsjaals, sokken en knuffels van mascotte Ally de aap. Je kunt er zelfs speciaal Ally-bier kopen. De voetbalshirts zijn een tijdje geleden al uitverkocht, vertelt Almere City Marketing-directeur Nik Smit trots.

Meer Ajax-fan
Winkelend publiek even verderop ziet die shirts nog niet massaal op straat. "Een paar van mijn vrienden dragen de shirts en sjaals soms, maar buiten zie ik ze eigenlijk nooit", zegt een man. En ook twee andere jongens zeggen nooit shirts van de club te zien. Zelf zijn ze eigenlijk meer Ajax-fan.

"Het duurt even voordat we een reputatie en achterban zoals die van Ajax hebben opgebouwd", erkent Smit. Maar met speciale acties probeert Almere City Marketing de bekendheid van de club te vergroten. "Zo zijn we op stap geweest met Ally de Aap om video's te maken".

Vogel als mascotte?
Toch moet de mascotte qua bekendheid nog even aan de weg timmeren. "Was het niet een vogel?", zeggen twee jongens als ze gevraagd worden naar de mascotte.

En ook als ze gevraagd wordt welk dier er ook alweer op het logo van de club staat, namelijk de kiekendief, weten de meeste mensen daar geen antwoord op te geven.

VVV-medewerker Marjolein heeft Ally de Aap in ieder geval trouw in haar vensterbank staan. "Ook al ben ik zelf meer fan van Ajax", geeft ze schoorvoetend toe.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel