'Gemeente moet rubberkorrels op kunstgrasvelden laten verwijderen'

ALMERE • Wo 24 juni 2020 | 11:01 • Woensdag 24 juni 2020 | 11:01

De gemeente Almere moet ervoor zorgen dat rubberkorrels op kunstgrasvelden worden verwijderd. Een groep verontruste burgers heeft aan tien gemeenten handhavingsverzoeken gestuurd. Dat meldt Trouw woensdag.

De stichting 'Kom van dat gras af' wil dat de gemeenten optreden tegen beheerders van kunstgrasvelden waarvan de rubberkorrels terechtkomen in de natuur. De advocaat van de stichting Rogier Hörchner zegt dat het in Almere om kunstgrasvelden bij twee verenigingen gaat. Het is niet bekend welke verenigingen dat zijn.

De rubberkorrels bevatten zink, minerale olie en kobalt die volgens het RIVM schade toebrengen aan de bodem en het grondwater. De stichting voelt zich gesterkt door een uitspraak van de rechter in Rotterdam. Die veroordeelde eind vorig jaar de beheerder van kunstgrasvelden in de gemeente Enschede tot een boete van 10.000 euro voor het niet voorkomen van de verspreiding van rubberkorrels. De korrels bleken tot op vijftien meter van het speelveld in de bermen te liggen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel