CBS: te weinig diversiteit bij politie Midden-Nederland

FLEVOLAND • Wo 24 juni 2020 | 15:20 • Woensdag 24 juni 2020 | 15:20

De politie-eenheid Midden-Nederland, waar Flevoland onder valt, blijft achter op de samenleving als het aankomt op diversiteit. Dat laat het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) weten.

Uit de pilot 'Barometer culturele diversiteit' blijkt dat zeven procent van de politiemedewerkers vorig jaar een migratieachtergrond had. Onder de inwoners was dat toen vijftien procent.

'Persoon met migratieachtergrond'
Als tenminste één ouder in het buitenland geboren is, heeft het CBS iemand gerekend als een persoon met migratieachtergrond. Wel is er in het onderzoek onderscheid gemaakt tussen mensen die zelf in het buitenland zijn geboren (de eerste generatie) en personen die in Nederland geboren zijn (de tweede generatie). Ook is onderscheid gemaakt tussen personen met een westerse migratieachtergrond en personen met een niet-westerse migratieachtergrond.

Bronnen
De cijfers die het CBS gebruikte zijn uit de personeelsadministratie van 2019 gehaald van de Politie Nederland en de Basisregistratie Personen, waar de persoonsgegevens van alle inwoners van Nederland in staan.

Volgens het instituut was de politie een van de eerste werkgevers die in 2018 de cijfers beschikbaar stelde voor onderzoek.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel