Financiering voor Windpark Zeewolde toch rond

ZEEWOLDE • Do 25 juni 2020 | 14:05 • Donderdag 25 juni 2020 | 14:05

Windpark Zeewolde heeft de financiering voor de bouw van 83 windturbines toch rondgekregen. Daarvoor zijn contracten afgesloten met energiebedrijf Vestas en de Rabobank. Vestas bouwt de molens en de Rabobank zorgt voor de financiering. Dat heeft Windpark Zeewolde donderdag bekendgemaakt.

Eerder deze maand werd duidelijk dat er grote problemen waren bij de bouw van Windpark Zeewolde. Molenbouwer Enercon zit in financieel zwaar weer en de levering van de windmolens kon daardoor niet doorgaan. De bouw heeft hierdoor vertraging opgelopen.

In het buitengebied tussen Zeewolde en Almere moeten de grote windmolens komen. De turbines vervangen het woud van oude molens in het gebied en ze moeten elektriciteit leveren voor 280.000 huishoudens.

De bouw van de windturbines start naar verwachting in het eerste kwartaal van 2021. Het volledige park zal eind 2022 klaar zijn, een jaar later dan de oorspronkelijke planning.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel