Waarom je nu ook nieuws van de NOS op onze website en app ziet (en andersom)

FLEVOLAND • Ma 29 juni 2020 | 11:00 • Maandag 29 juni 2020 | 11:00

Zowel het nieuws uit Flevoland als het landelijke nieuws van de NOS. Sinds maandagochtend kunnen gebruikers van de sites en apps van zowel de NOS als de regionale omroepen in één oogopslag het belangrijkste nieuws van beide zien.

Door een nauwere samenwerking zijn berichten van Omroep Flevoland ook te lezen op NOS.nl en omgekeerd zijn verhalen van de NOS te zien op de website en app van Omroep Flevoland. Lezers kunnen zelf aangeven of ze deze berichten willen zien. En zo ja, van welke (regionale) omroepen. Dit is een nieuwe stap in de toch al nauwe samenwerking tussen de NOS en de regionale omroepen, door beide partijen begin vorig jaar vastgelegd in het Convenant Versterking Publieke Journalistiek.

Bereik vergroten
NOS-directeur Gerard Timmer: "Het publiek is hier de grote winnaar. Die krijgt zo makkelijk toegang tot internationaal, landelijk én regionaal nieuws. Op een efficiënte manier kunnen we zo het bereik en daarmee de betekenis van de publieke journalistiek vergroten. Bovendien is het ook een teken van vertrouwen in de kwaliteit van elkaars content."

Voorzitter Guus van Kleef van de dertien regionale omroepen: "In tijden waarin alles onder druk staat is de behoefte aan onafhankelijke berichtgeving groot. Met deze krachtenbundeling willen we nog meer betekenis geven aan de onafhankelijke publieke journalistiek, landelijk én regionaal."

Eerdere samenwerkingsprojecten
De NOS en de dertien regionale omroepen werken al decennia samen. Wat ooit begon op de radio is gegroeid naar onder meer regionale blokken in de NOS Journaals van 12.00 uur en 15.00 uur, plaatsing van artikelen van regionale omroepen op de NOS-site en -app, het uitwisselen van agenda’s, interviews en video, gezamenlijke research en detachering van redacteuren en verslaggevers.

Op de website van Omroep Flevoland kun je rechts bovenin bij 'Informatie' selecteren of je wel of geen NOS-berichten wilt zien. Voor de nieuwe dienst op de app moet je de app wel eerst updaten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel