Condoleanceregister geopend voor overleden wethouder Van den Heuvel

LELYSTAD • Ma 29 juni 2020 | 14:05 • Maandag 29 juni 2020 | 14:05

In het stadhuis van Lelystad is maandagmiddag een condoleanceregister geopend voor de overleden SP-wethouder John van den Heuvel. Hij stierf onverwachts op 66-jarige leeftijd in de nacht van vrijdag op zaterdag.

Burgemeester Ina Adema sprak in de hal van het stadhuis verschillende collega's toe die nauw met de wethouder samenwerkten. "Iedereen is geschrokken en ontzet dat hij is overleden, heel onverwachts. We gaan hem missen." Na de korte toespraak tekende Adema als eerste het condoleanceregister.

Voor inwoners die dit ook willen doen is het stadhuis dagelijks geopend tussen 09:00 en 17.00 uur. Op donderdagavond kan dit zelfs tot 20.00 uur. Daarna wordt het register gesloten. De gemeente heeft ook een online register geopend.

De afscheidsbijeenkomst van John van den Heuvel is vrijdagmiddag bij uitvaartcentrum de Ölandhorst. Dit gebeurt in familiekring. Als gevolg van corona is het aantal bezoekers voor de bijeenkomst beperkt tot honderd.

Politieke gevolgen
Het overlijden van Van den Heuvel gebeurt op het moment dat Lelystad aan de vooravond staat van een nieuwe coalitie en daarmee ook een nieuw college van burgemeester en wethouders. Van den Heuvel was samen met Janneke Sparreboom (VVD) de enige van de huidige wethouders die opnieuw in het college zou plaatsnemen.

Burgemeester Adema spreekt vanavond met de fractievoorzitters van alle partijen om te zien welke stappen er nu gezet gaan worden. Dan moet bijvoorbeeld duidelijk worden of de installatie van de nieuwe wethouders donderdag gewoon doorgaat.

"Je hebt natuurlijk de complexiteit van een nieuw college. Maar je hebt ook de complexiteit van het op een waardige manier stil willen staan bij het overlijden van John van den Heuvel. En dat laatste heeft ook veel prioriteit wat mij betreft", zegt Adema.

SP-fractievoorzitter Alexander Sprong heeft al aangegeven de tijd te willen nemen om na te denken over een opvolger. "We staan vlak voor het reces. Ik denk dat we de zomervakantie moeten nemen om te kijken wat we daarmee moeten. Iemand als John vervang je niet zomaar."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel