Hof verlengt voorarrest verdachten achter liquidatiepogingen

ALMERE • Di 30 juni 2020 | 15:17 • Dinsdag 30 juni 2020 | 15:17

Het voorarrest van een 26-jarige Almeerder is door het gerechtshof in Amsterdam opnieuw verlengd. De Almeerder kreeg van de rechtbank 15 jaar gevangenisstraf voor betrokkenheid bij een mislukte liquidatie van een crimineel in Amsterdam. De verdachte is in hoger beroep gegaan en zit al drie jaar in voorarrest.

De Almeerder pleegde de aanslag samen met een leeftijdsgenoot uit Diemen. Ze reden op een scooter en beschoten een auto. De Diemenaar kreeg 20 jaar cel omdat hij zich vier keer schuldig heeft gemaakt aan poging tot moord. Hij was ook betrokken bij een poging iemand te liquideren op de Poortdreef in Almere. In de Literatuurwijk werd de Diemenaar 3 jaar geleden aangehouden net voordat hij een liquidatie kon plegen. De aanslagen maken deel uit van een bloedige onderwereldoorlog in Amsterdam. De Almeerder zweeg tegen de rechtbank. Maar hij zwijgt uit angst, zei zijn advocaat.

Het bewijs tegen de mannen bestaat vooral uit afgeluisterde telefoongesprekken. De twee zijn beiden in hoger beroep gegaan tegen hun straf. Zolang er geen definitieve uitspraak is, moeten de rechters elke drie maanden de voorlopige hechtenis bekijken. Het hof wil het hoger beroep in december inhoudelijk behandelen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel