Laatste drie winkels vertrekken uit Food Passage

ALMERE • Di 30 juni 2020 | 20:05 • Dinsdag 30 juni 2020 | 20:05

De supermarkten Deen en Budget Food vertrekken volgende maand uit de Food Passage bij de Schippergarage in het centrum van Almere Stad. Op 24 juli zullen de deuren van Deen definitief sluiten. De winkel is daarmee de derde supermarkt die het op die plek voor gezien houdt. De datum waarop Budget Food sluit, is nog niet bekend. Op de plek van deze keten sloot eerder de Aldi al zijn deuren.

Na het vertrek van de supermarkten is Viscircus Gebr. Koning de enige overgebleven winkel in de Food Passage, waar ruimte is voor zo'n twaalf winkels. Het bedrijf zegt in oktober of november ook op een andere locatie verder te willen. Dat gebeurt volgens het bedrijf in goed overleg met verhuurder Unibail en de gemeente.

Waarom gaan de winkels weg?
Volgens vastgoedbedrijf Unibail Rodamco Westfield hebben de supermarktketens hun huurcontract al een tijd geleden niet verlengd. "We mogen inmiddels wel vaststellen dat een supermarkt op deze locatie niet zo goed werkt", stelt manager Bart van Twillert van Unibail. "Het zou dan ook niet zo zinvol zijn om op dezelfde plek nog weer een supermarkt onder te brengen." Van Twillert zegt daarom samen met de gemeente en andere partijen na te denken over een andere invulling, maar hij heeft daar nog geen concrete ideeën over. "Dat zal ook afhangen van wat er binnen het bestemmingsplan mogelijk is. Of van een eventuele wijziging van dat bestemmingsplan", legt hij uit.

Parkeergarage
In Almere gaat een verhaal rond dat op de plaats van de Food Passage een nieuwe parkeergarage voor de Floriade komt. Van Twillert doet dit af als een 'broodjeaapverhaal'. Het is volgens hem niet aan de orde. Ook de gemeente zegt dit verhaal niet te kennen.

Volgens Bart van Twillert zijn er verschillende redenen te bedenken waarom winkels het lastig hebben in de Food Passage. "Het is misschien toch niet zo'n logische plek, zo ondergronds. En wat zeker ook meespeelt, is dat er in de omliggende wijken van Almere veel goed bereikbare supermarkten zijn, waar je zo voor de deur kunt parkeren. Mensen vinden dat misschien toch makkelijker."

Over de nieuwe invulling van de winkelruimte bij de Schippergarage maakt hij zich geen zorgen. "We hebben het over het centrum van een stad, die qua inwonertal de vijfde stad van Nederland wil worden. Voor zo'n plek is altijd weer iets te vinden. Dat komt altijd goed."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel