Oud-Almeerders in Portugal: 'Feestdag bij opening grenzen'

ALMERE • Wo 1 juli 2020 | 10:28 • Woensdag 1 juli 2020 | 10:28

"Het is vandaag een feestdag, nu de grenzen opengaan!" Dat zegt oud-Almeerder Ruben Koole vanuit Portugal. Samen met zijn vrouw Ingeborg woont hij in Pinheiro de Coja, waar ze sinds januari een soort Bed & Breakfast hebben overgenomen, genaamd Casa Amarela.

"De grenzen waren 1 juni opengegaan, maar toen kon je alleen per vliegtuig binnen komen. Vandaag worden de grenzen tussen Portugal en Spanje feestelijk geopend, in aanwezigheid van de president van Portugal en de koning van Spanje", vertelt Ingeborg.

Grenzen open, deuren open
Het stel heeft sinds januari een groot huis met vakantieappartementen. In april zouden ze de deuren openen voor gasten, maar corona gooide roet in het eten. "Nu hebben we de appartementen naar onze smaak aangepast. Zo hebben we de tijd benut", meldt Ingeborg. Tegelijk met de grenzen gaan ook de deuren van Casa Amarela open.

Minder voorzichtig
Ruben vertelt dat de Portugezen zich strikt aan de coronamaatregelen hebben gehouden en dat de hoeveelheid besmettingen in het land uiteindelijk is meegevallen. "In de winkels zijn mondkapjes nog verplicht, maar je ziet dat de locals niet zo bang meer zijn. Die geven elkaar wel een hand", verklaart Ruben Koole. "Mensen worden minder voorzichtig, maar hebben zich wel goed aan de regels gehouden vanaf dag één."

Ken je een Flevolander in het buitenland? Of kom je zelf uit Flevoland en verblijf je nu in het buitenland? Dan komen we graag in contact. Mailen kan naar rtv@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel