Online yogadocent: 'Yoga kan je aarden en helpen tegen stress'

LELYSTAD • Wo 1 juli 2020 | 10:53 • Woensdag 1 juli 2020 | 10:53

"Yoga kan je aarden en helpen tegen stress", dat zegt Corine van Zoelen, yogadocent in Lelystad. "Er is veel stress en mensen hebben veel gedachtes. Die zitten teveel in hun hoofd. Als je je aandacht naar je voeten of je buik brengt, is dat goed."

Van Zoelen geeft als voorbeeld een oefening om te aarden: stamp met je voeten. "Daardoor ga je aarden. Ook al vinden veel mensen dat zweverig klinken", zegt Van Zoelen grinnikend.
"Door te stampen ga je met je aandacht naar de onderkant van je voeten. Je voelt een soort tinteling en dan heb je dus meer verbinding met de vloer. Als je met je aandacht bij de vloer bent, dan zit je minder in je hoofd."

Coach van yogadocenten
Van Zoelen heeft een bedrijf in Lelystad: De Yoga Business Coach. Daarmee begeleidt ze yogadocenten om online yogaprogramma's op te zetten. "Ik ben in 2015 online les gaan geven en vanaf 2017 coach ik andere yogadocenten. Die dachten eerst dat het niet kon, online yoga, omdat je het persoonlijke contact mist. Maar nu zien ze dat het wel kan", aldus Van Zoelen.

De afgelopen tijd had Van Zoelen het extra druk. Ze heeft onder meer een gratis webinar voor yogadocenten online gezet. "Die is door 1500 docenten bekeken", vertelt Van Zoelen trots.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel