Zes jaar cel voor schietpartij Parkwijk

ALMERE • Wo 1 juli 2020 | 14:48 • Woensdag 1 juli 2020 | 14:48

Een 20-jarige Almeerder is veroordeeld tot zes jaar cel en tbs voor poging tot doodslag. Hij probeerde volgens de rechtbank Midden-Nederland op 10 juli 2018 in de Almeerse Parkwijk een man van het leven te beroven door met een vuurwapen op hem te schieten.

Dat gebeurde in de buurt van basisschool De Hasselbraam. De Almeerder is ook veroordeeld voor het bezit van een verboden wapen en munitie. Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden 10 jaar cel en tbs voor poging tot moord.

Bij de schietpartij werd het slachtoffer in zijn been geraakt. De Almeerder ontkent dat gedaan te hebben. Hij zou alleen zijn auto hebben uitgeleend aan iemand die wel bij de schietpartij betrokken was. Hij wilde tijdens de rechtszaak niet zeggen wie die persoon is. Volgens zijn advocaat is dat uit angst voor mogelijke wraakacties.

De rechtbank gelooft dat niet. Ze baseert zich op de verklaring van het slachtoffer, die de schutter herkend heeft en op verklaringen van getuigen. Dat de dader bewapend naar het slachtoffer is toegereden en vervolgens achter hem aan is gerend, vindt de rechtbank onvoldoende om van voorbedachten rade te spreken. De rechtbank spreekt hem daarom vrij van poging tot moord.

De rechtbank neemt het de man kwalijk dat hij het slachtoffer ernstig verwond heeft. Daarbij komt dat het schietincident in een openbare ruimte plaatsvond, op klaarlichte dag. Dat zorgde volgens de rechtbank voor veel onrust en een onveilig gevoel binnen de samenleving.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel