Fors zwaardere celstraf voor neersteken van stiefzoon

ALMERE • Vr 3 juli 2020 | 17:41 • Vrijdag 3 juli 2020 | 17:41

De rechtbank in Lelystad heeft een 45-jarige Almeerder veroordeeld tot drie jaar cel voor poging tot doodslag op zijn stiefzoon. Opmerkelijk is dat die straf fors zwaarder is dan de eis van de officier van justitie twee weken geleden. Die luidde twaalf maanden, waarvan de helft voorwaardelijk.

Volgens de rechtbank doet die eis geen recht aan de ernst van het feit. Extra strafverzwarend is dat het incident zich heeft afgespeeld binnen huiselijke kring, in de woning van de stiefzoon.

De Almeerder stak op 14 februari zijn stiefzoon met een keukenmes tijdens een ruzie. Daarbij liep de jongen meerdere steekwonden en een klaplong op.

Geweld stopte pas toen slachtoffer vluchtte
Volgens de rechtbank stak de verdachte zo agressief op zijn stiefzoon in dat die het leven had kunnen verliezen. Dat de jongen nog leeft, is volgens de rechtbank niet aan de Almeerder te danken. Aan het geweld kwam pas een einde nadat de jongen zichzelf in veiligheid wist te brengen door uit de woning te vluchten.

Het steekincident vond plaats in de woning van het slachtoffer in de Stripheldenbuurt. Na een felle woordenwisseling tussen verdachte en de stiefzoon kwam het tot een handgemeen waarbij de jongen zijn stiefvader een klap in het gezicht gaf. Toen de man zijn bloedende lip in de ruit van de magnetron zag, werd hij woedend. Hij greep vanuit de keukenlade een mes en stak in pure razernij op de jongen in. Daarbij raakte hij de jongen in de rug. De jongen werd met spoed naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij een paar dagen ter observatie moest blijven.

Schadevergoeding van 10.000 euro
Naast de celstraf moet de Almeerder zijn stiefzoon een schadevergoeding betalen van 10.000 euro.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel