Deventer Moordzaak sleept zich nog steeds voort

LELYSTAD • Za 4 juli 2020 | 7:04 • Zaterdag 4 juli 2020 | 7:04

Het onderzoek naar het forensisch-technische deel van het oorspronkelijke politieonderzoek in de Deventer Moordzaak loopt nog. Dat laat de Hoge Raad desgevraagd weten.

De Deventer Moordzaak is een van de langst lopende rechtszaken in de Nederlandse geschiedenis. Belastingadviseur Ernest Louwes uit Lelystad werd in 2004 veroordeeld voor de de moord op zijn cliënt Jacqueline Wittenberg in 1999. Hij heeft een celstraf van 12 jaar uitgezeten, maar heeft altijd volgehouden dat hij onschuldig is.

De advocaat van Louwes, Geert-Jan Knoops, heeft meerdere malen een herzieningsverzoek ingediend bij de Hoge Raad. Inmiddels doet de Hoge Raad al zes jaar onderzoek naar de moordzaak. Advocaat-generaal Diederik Aben van de Hoge Raad noemde het onderzoek van de recherche van destijds eerder al 'geblunder'. Een coldcase-team is op de zaak gezet om het DNA-bewijs opnieuw te bekijken. Drie forensisch-technische rechercheurs van een coldcase-team van een politie-eenheid die met deze zaak geen voorafgaande bemoeienis heeft gehad, bekijken de zaak. Dat onderzoek is dus nog niet afgerond.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel