30 procent meer mensen naar voedselbank Noordoostpolder-Urk

EMMELOORD • Zo 5 juli 2020 | 20:45 • Zondag 5 juli 2020 | 20:45

"Elke week komen er zo'n nieuwe vijf gezinnen bij die een beroep doen ons", zegt Inge Brinkhus van de voedselbank Noordoospolder-Urk. Eind 2019 kwamen er 98 gezinnen boodschappen halen bij de stichting en nu zijn dat er al 132. En het einde van de toename is nog niet in zicht. "De piek verwacht ik in september, want dan is het spaargeld echt op."

De enorme toename is volgens de voedselbank te wijten aan de coronacrisis. Meer mensen verliezen hun baan en ZZP'ers hebben soms geen opdrachten meer. Dat er extra klanten komen is volgens Brinkhus zorgelijk maar de voedselbank heeft genoeg spullen. "We hebben het geluk dat we in de rijke polder zitten. We krijgen heel veel eten aangeboden en hoeven niemand die het nodig heeft te weigeren."

Positieve kant corona
De bevlogen Brinkus hoopt dat de coronacrisis er voor zorgt dat mensen minder schaamte ervaren als ze naar de voedselbank gaan. "Schaamte is nooit nodig, ik hoop dat meer mensen zien dat iedereen in de financiële problemen kan komen. Ik hoop dat de drempel om hulp te zoeken daarmee ook lager wordt."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel