Cel- en werkstraf voor minderjarige overvaller

LELYSTAD • Di 7 juli 2020 | 19:38 • Dinsdag 7 juli 2020 | 19:38

Een 16-jarige jongen uit Lelystad is dinsdag veroordeeld voor een gewapende overval op een tankstation. De rechtbank legde hem 120 dagen jeugddetentie op, waarvan 75 dagen voorwaardelijk. Hij moet ook een werkstraf van negentig uur doen en een psychische behandeling volgen.

Op 15 januari ging de jongen met een verboden gaspistool, dat erg op een echt vuurwapen lijkt, het tankstation binnen. Hij bedreigde de pompmedewerker en vroeg om geld en sigaretten. Een kennis van de pompbediende was op dat moment aanwezig in de zaak. Diegene greep in en wist de overval te voorkomen.

Twee weken terug bekende de overvaller alles tijdens de rechtszitting in Lelystad. Bij zijn arrestatie zei hij nog dat hij onschuldig was.

Volgens deskundigen lijdt de jongen aan ADHD en een gebrekkige ontwikkeling van het geweten. De kans op herhaling is daarom groot en psychische behandeling is noodzakelijk. De rechtbank wil dan ook dat de Lelystedeling zich tijdens zijn proeftijd laat behandelen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel