Staat de beste strandtent van Flevoland in Biddinghuizen?

BIDDINGHUIZEN • Wo 8 juli 2020 | 17:41 • Woensdag 8 juli 2020 | 17:41

Op de route langs de genomineerde strandpaviljoens in Flevoland maken we woensdag een tussenstop in Biddinghuizen. Langs het Veluwemeer vind je strandpaviljoen Bremerbaai en Restaurant Beachclub NU.

Omroep Flevoland bezoekt deze en volgende week strandtenten die in de race zijn voor het beste strandpaviljoen van Nederland. De verkiezing is een landelijke wedstrijd georganiseerd door Strand Nederland. De organisatie heeft twaalf strandtenten in onze provincie geselecteerd die kans maken om uitgeroepen te worden tot de beste van Flevoland. Ook maken ze kans op de landelijke titel.

Strandpaviljoen Bremerbaai
Sinds vier jaar wordt strandpaviljoen Bremerbaai gerund door Dick Boshuizen. De ondernemer is een echte horecaman. Voordat het paviljoen langs het Veluwemeer werd gebouwd, had hij negen jaar een restaurant in Zeeland. Die zaak werd vooral bezocht door toeristen. "Hier is het meer plaatselijk, uit Dronten, Biddinghuizen, Nunspeet, Oldebroek, en Elburg."

De verkiezing is niet onbekend voor Boshuizen. Twee jaar geleden werd zijn zaak al verkozen tot het beste strandpaviljoen van Flevoland en werd hij de tweede van Nederland. "Mijn geheim: ik werk zeven dagen, ik ben hier altijd, ik werk keihard zelf mee. Ook op rustige dagen", aldus Boshuizen.

Door de coronamaatregelen moest zijn zaak een aantal weken de deuren sluiten. Inmiddels stroomt de agenda weer vol. "Wegens corona was er natuurlijk wat afgezegd, maar dat is doorgeschoven naar september, en volgend jaar wat bruiloften er extra bij."

Restaurant Beachclub NU
Een aantal kilometer verderop ligt Restaurant Beachclub NU, ter hoogte van het vestigingsstadje Elburg. De jonge ondernemer Jelbert Haagsma begon als hulp in de afwas en heeft drie jaar geleden het strandpaviljoen overgenomen. "Ik dacht dat sommige dingen nog iets beter konden, daar zijn we druk mee bezig."

Het strandpaviljoen wordt opgedeeld in twee gedeeltes. Het restaurant is een plek waar gasten het hele jaar kunnen eten. Dat is niet seizoensgebonden of weersafhankelijk. Bij de beachclub worden feesten georganiseerd.

Haagsma wist eerst niet dat de verkiezing bestond, maar nu zet hij alles op alles om de prijs in de wacht te slepen. "We zijn uniek in de omgeving, waarbij we alle facetten van de horeca combineren en daarin zijn we denk ik anders dan andere concullega's."Tot volgende week woensdag kun je via de website een stem uitbrengen op de beste strandtent van Flevoland.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel