Strandtentverkiezing: Van Amsterdam weer terug naar Zeewolde om strandtent te beginnen

FLEVOLAND • Ma 13 juli 2020 | 18:53 • Maandag 13 juli 2020 | 18:53

Het is een ideale zomerdag. Het perfecte moment om een kijkje te nemen bij twee strandtenten die kans maken om de beste van Flevoland te worden. Maandag brengen we een bezoek aan restaurant Fika in Zeewolde en restaurant Pier16 in Nagele.

De verkiezing is een landelijke wedstrijd georganiseerd door Strand Nederland. De organisatie heeft dertien strandtenten in onze provincie geselecteerd, die kans maken om uitgeroepen te worden tot de beste van Flevoland. Ook maken ze kans op de landelijke titel.

Restaurant Fika
Aan het Wolderwijd in Zeewolde ligt Fika. De vorige eigenaren vroegen Renée Meijer een jaar geleden om het strandpaviljoen over te nemen. "En toen dacht ik error. Ik woonde nog in Amsterdam en werkte daar bij een heel innovatief bedrijf. Weer terug naar Zeewolde, dat was niet per se mijn wens. Maar toen dit op mijn pad kwam dacht ik: ik denk dat ik ervoor moet gaan."

Het strandpaviljoen is geen onbekende plek voor de jonge eigenaresse. Bij het toenmalige KaapFlevo begon ze met een zomerbaantje in de bediening. Nu Meijer weer terug is in Zeewolde gebruikt ze de inspiratie uit Amsterdam. "Af en toe is dat de balans vinden. Tussen het stadse en het Zeewoldense en dat bij elkaar brengen." En die combinatie is volgens Meijer het geheim.


Restaurant Pier16
De enige strandtent die op de lijst staat in Noordoostpolder is Pier 16 in Nagele. Carl Swillens is bedrijfsleider. Swillens begon in de catering, leidde een eetcafé en sinds een jaar is hij het gezicht van het strandpaviljoen. Met een glimlach op zijn gezicht vertelt hij wat er zo mooi is aan het restaurant: "Persoonlijke contacten met gasten. Het multifunctionele, het strand, het restaurant, feestjes en partijen, gewoon het complete plaatje aan deze locatie."

Pier 16 onderscheidt zich van de andere strandpaviljoens door de vriendelijkheid van de medewerkers, volgens de bedrijfsleider. "Het woord vriendelijkheid springt er elke keer weer bovenuit. Dat vind ik heel leuk." Het paviljoen is ook een locatie waar bruiloftsfeesten worden gevierd. Om die in de coronatijd toch door te laten gaan, bouwden de medewerkers een grote tent op het strand met voldoende ruimte.

Met hoge temperaturen is het ook voor het personeel weleens lekker om een duik te nemen. Dat gebeurt ook: "Warme dagen, 30 graden, heb je gebikkeld tot in de late uurtjes, strand is leeg, met collega's even het water in. Absoluut", lacht Swillens.


Tot woensdag kun je via de website een stem uitbrengen op de beste strandtent van Flevoland. De winnaars worden 30 juli bekendgemaakt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel