Strandpaviljoens strijden voor titel 'beste strandtent van Flevoland'

ZEEWOLDE • Do 9 juli 2020 | 19:18 • Donderdag 9 juli 2020 | 19:18

Omroep Flevoland bezoekt deze en volgende week strandtenten die in de race zijn voor het beste strandpaviljoen van Nederland. Donderdag brengen we een bezoek aan Brasserie Zuiderzoet en strandpaviljoen De Jutter in Zeewolde.

De verkiezing is een landelijke wedstrijd georganiseerd door Strand Nederland. De organisatie heeft dertien strandtenten in onze provincie geselecteerd die kans maken om uitgeroepen te worden tot de beste van Flevoland. Ook maken ze kans op de landelijke titel.

Restaurant Brasserie Zuiderzoet
Op het terras van Brasserie Zuiderzoet is het niet druk, maar binnen zijn er wat tafeltjes bezet. Paul Tomassen is niet alleen eigenaar van het paviljoen aan het Eemmeer, maar is ook geregeld in de keuken te vinden als chef-kok. "Wat ons uniek maakt is denk ik dat wij heel erg de focus leggen op gastvrijheid en kwaliteit in eten", vertelt Tomassen.

Het strandpaviljoen ligt bij jachthaven Marina De Eemhof. De eigenaren van die haven waren op zoek naar een eigenaar voor een restaurant. Tomassen besloot daaraan mee te werken, nadat hij al 28 jaar als kok werkte in een restaurant. Voor de coronacrisis was de brasserie in het najaar decor voor feesten en partijen. Nu dat wegvalt maakt de eigenaar zich wel zorgen over de toekomst. "Dan moeten we een andere creatieve manier zien te vinden, dat we toch onze omzet kunnen halen. Maar dat zal niet makkelijk zijn, absoluut niet."

Strandpaviljoen De Jutter
Langs het Nuldernauw, bij het Erkemederstrand in Zeewolde ligt strandpaviljoen De Jutter. Daisy Ekkelboom begon daar als 14-jarige met wat hand- en spandienst, en tien jaar later is ze eigenaresse van het pand. Daar is ze nog steeds enthousiast over: "We zitten op een recreatiegebied, mensen komen hier met een vakantiegevoel. Iedereen is vrolijk, mensen zijn heel geduldig."

Door de coronamaatregelen van het kabinet moest ook deze zaak de deuren sluiten voor bezoekers. Om het hoofd boven water te houden, startte het strandpaviljoen een bezorgdienst. Vanwege een tekort aan personeel hebben ze dat inmiddels stopgezet.

Wordt dit strandpaviljoen het beste van Flevoland? De eigenaresse is daar bescheiden over: "Ik hoop natuurlijk dat we op een mooie plek eindigen, maar hoe, wat en waar, dat weet ik echt niet."



Tot volgende week woensdag kun je via de website een stem uitbrengen op de beste strandtent van Flevoland.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel