Na 16 jaar eindelijk bouwvergunning voor terrein 't Schokkererf

NAGELE • Do 9 juli 2020 | 14:29 • Donderdag 9 juli 2020 | 14:29

Het heeft 16 jaar geduurd, maar de gemeente Noordoostpolder heeft een vergunning afgegeven om te bouwen op het terrein in Nagele waar ooit café-restaurant 't Schokkererf stond. Er komen 18 koopappartementen.

Wanneer de appartementen worden opgeleverd is nog niet te zeggen. De grond is nog niet bouwrijp. De gemeente is weliswaar begonnen met het rooien van bomen, maar er moeten nog waterleidingen verlegd worden. Ook lopen er glasvezelkabels en een riool onder het terrein. Makelaardij Schokland, die de appartementen gaat verkopen, hoopt dat er nog dit jaar begonnen kan worden met de bouw.

Gasloos
De appartementen aan de Voorhof variëren in prijs van 235.000 tot 280.000 euro en worden beschreven als 'levensloopbestendig'. Volgens makelaar Johan van der Slikke, van Makelaardij Schokland, is er ook veel behoefte aan woningen voor 'met name' 60 plussers die voorzien zijn van alle gemakken.

Op de begane grond komen naast appartementen ook 'commerciële ruimtes'. Het complex wordt volledig gasloos en op een duurzame wijze gebouwd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel