Coloriet gaat nauw samenwerken met St Jansdal

LELYSTAD • Vr 10 juli 2020 | 10:29 • Vrijdag 10 juli 2020 | 10:29

Zorgorganisatie Coloriet verhuist haar eerstelijns ouderenzorg naar ziekenhuis St Jansdal in Lelystad. De organisatie gaat een nauwe samenwerking aan met het ziekenhuis en vooral met de polikliniek geriatrie. Volgens een woordvoerder van Coloriet is het praktisch dat specialisten ouderenzorg dicht bij elkaar zitten, zodat ze snel over patiënten kunnen overleggen.

Het is verder de bedoeling om huisartsen in de regio sneller en beter te ondersteunen bij de zorg voor ouderen die nog thuis wonen. Dat is volgens Coloriet nodig omdat ouderenzorg zich steeds meer verplaatst van het ziekenhuis of verpleeghuis naar de thuissituatie. Die ouderen hebben vaak meerdere gezondheidsklachten waarvoor huisartsen een specialist inschakelen.

Coloriet zou eigenlijk in maart al beginnen op de vierde etage van het ziekenhuis, direct naast de polikliniek geriatrie. Dat werd uitgesteld vanwege het coronavirus. De psychologen, ergotherapeuten, diëtisten en specialisten ouderengeneeskunde van Coloriet zijn inmiddels aan het werk in het St Jansdal. In september volgen de spreekuren voor fysiotherapie, logopedie en maatschappelijk werk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel