Omroep Flevoland naar rechter voor procedure rond oud-burgemeester

NOORDOOSTPOLDER • Vr 10 juli 2020 | 10:59 • Vrijdag 10 juli 2020 | 10:59

Ondanks het feit dat Omroep Flevoland door de commissie bezwaarschriften van de gemeente Noordoostpolder grotendeels in het gelijk is gesteld, weigert de gemeente Noordoostpolder bepaalde documenten openbaar te maken. Daarom stapt Omroep Flevoland naar de rechter. Via de Wet openbaarheid van bestuur wil de omroep boven tafel krijgen welke procedure er is gevolgd bij het vroegtijdig vertrek van burgemeester Harald Bouman.

De gemeente weigert op basis van privacy de stukken te overhandigen. De omroep is van mening dat (delen van) die stukken wel openbaar zijn. De commissie bezwaarschriften van de gemeente heeft het verzoek al behandeld. Die commissie stelt dat het college van B en W de Wob niet goed toepast, maar het college legt dit advies volledig naast zich neer.

"Ons rest nu niks anders dan het hogerop te zoeken. Het vroegtijdige vertrek de burgemeester is opmerkelijk. Wij willen alleen maar weten of dat allemaal volgens de juiste procedures is verlopen. Aan de hand van de stukken hopen we dat te kunnen achterhalen. Hoeveel mensen hebben geklaagd, wat is er met die klachten gebeurd, wie heeft die in behandeling genomen? Dat zijn cruciale vragen in dit dossier. Privacygevoelige informatie mag de gemeente best weglakken, daar gaat het ons niet om", aldus hoofdredacteur Allard Berends.

Harald Bouman stapte in oktober vorig jaar, na slechts 10 maanden, op als burgemeester van Noordoostpolder. In een videoboodschap zei de burgemeester destijds dat er binnen het gemeentehuis een groot verschil van inzicht was over de manier waarop de gemeente moest worden bestuurd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel