Justitie eist tien maanden cel voor "schoolvoorbeeld zinloos geweld"

LELYSTAD • Di 14 juli 2020 | 19:45 • Dinsdag 14 juli 2020 | 19:45

Een 25-jarige man uit Almere heeft dinsdag tien maanden cel tegen zich horen eisen. Hij wordt verdacht van zware mishandeling.

De verdachte kwam op 4 februari van dit jaar zijn neef van het station in Lelystad halen. Zijn 20-jarige neef probeerde op het perron zonder uit te checken achter een 44-jarige man aan te lopen. Toen die hem aansprak op het zwartrijden ontstond een gevecht.

De verdachte en zijn neef waren met elkaar aan het bellen toen het gevecht ontstond. Hij hoorde de ruzie via zijn telefoon en rende het perron op om zijn neef te helpen, verklaarde hij. Aangekomen bij de twee ruziënde mannen twijfelde de Almeerder geen moment en sloeg de man met een keiharde vuistslag neer. Volgens twee getuigen zou hij de man daarna nog in het gezicht hebben geschopt.

Zwaargewond
Het slachtoffer liep bij de vechtpartij een gebroken oogkas, gebroken neus en breuken in zijn jukbeen op. Ook mist hij een stuk tand. Na de mishandeling gingen de twee verdachten er vandoor. Door een uitzending van Opsporing Verzocht werden de twee uiteindelijk in de kraag gevat.

Volgens de advocaat was het geweld van zijn cliënt noodweer maar de officier van justitie ging daar niet in mee. "Dit is een schoolvoorbeeld van zinloos geweld." Hij eist tien maanden onvoorwaardelijke celstraf. De uitspraak is op 28 juli. Tot die tijd blijft de man vastzitten.

Zijn 20-jarige neef staat op 3 augustus terecht. Hij was dinsdag als getuige aanwezig en verklaarde niets te willen zeggen behalve dat zijn neef het slachtoffer niet in het gezicht had geschopt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel