Ook in hoger beroep vijf jaar cel voor steekpartij

ALMERE • Wo 15 juli 2020 | 15:33 • Woensdag 15 juli 2020 | 15:33

Voor een steekpartij in 2018 waarbij een man ernstig gewond raakte, is een 21-jarige Almeerder ook in hoger beroep veroordeeld tot een celstraf van vijf jaar. De steekpartij volgde op een ruzie over drugs.

Het slachtoffer liep steekwonden op in zijn hoofd, armen, ribben, longen en milt. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) ging het om een poging tot doodslag.

De man was, samen met een vriend, in september 2018 naar de woning van het slachtoffer gegaan om hem drugs te verkopen. Maar de koper wilde de drugs op de pof kopen, terwijl er nog een schuld open stond bij de dealer. Die weigerde daarom de drugs te geven.

Daarna ontstond er een handgemeen. Volgens de 21-jarige Almeerder heeft niet hij gestoken, maar de vriend die met hem mee was gekomen. Zelf zou hij alleen geslagen hebben, uit noodweer, omdat de man die de drugs wilde kopen een bijl tevoorschijn had gehaald. Die lezing geloofde het hof in Leeuwarden niet, waardoor de straf die de rechtbank Lelystad oplegde gehandhaafd bleef.

De advocaat van de Almeerder hoopte dat het jeugdstrafrecht kon worden toegepast, omdat zijn cliënt tijdens het incident 19 jaar was. Maar de reclassering en een psychiater vonden dat hij als volwassene berecht moest worden.

De man moet het slachtoffer ook een schadevergoeding betalen van ruim 6400 euro.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel