Faunatunnel voor dassen en otters in Almere

ALMERE • Wo 15 juli 2020 | 21:47 • Woensdag 15 juli 2020 | 21:47

Onder de Vogelweg bij Almere is een faunatunnel aangelegd waar dassen en otters veilig over kunnen steken. Ook zijn hekken geplaatst om de dieren naar de tunnel te leiden en te voorkomen dat ze de weg op lopen.

Met de faunatunnel worden de verschillende leefgebieden van de das en otter met elkaar verbonden zonder dat de dieren een drukke weg hoeven over te steken. Hoeveel dieren jaarlijks dood gaan op de Vogelweg is niet bekend. "We hebben daar geen exacte tellingen van", zegt Miranda van der Weerd van de provincie Flevoland. "Maar we weten dat de dieren hier zitten en de faunatunnel zorgt er wel voor dat het leefgebied voor klein wild beter wordt."

Volgens Rijkswaterstaat dat samen met natuurorganisaties veel faunatunnels heeft onderzocht, verschilt het gebruik per seizoen en locatie. Wanneer dieren jongen grootbrengen en veel tijd besteden aan voedsel zoeken, passeren zij de voorzieningen veel vaker dan op andere momenten van het jaar.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel