Kat Bumba verliest poot na schietpartij

ALMERE • Do 16 juli 2020 | 10:21 • Donderdag 16 juli 2020 | 10:21

Boos en verdrietig, dat is het baasje van kat Bumba. Het beestje werd tussen 9 en 11 juli beschoten in de buurt van de schoolwerf in Almere Haven, laat de politie weten. Hij werd twee keer in zijn nek en één keer in zijn voorpoot geraakt. Die moest vanwege de onherstelbare schade geamputeerd worden.

Baasje Samantha Hemelrijk vertelt dat de kat Bumba vorige week enige tijd verdween. "Ik heb twee buitenkatten: zij komen eigenlijk alleen naar huis om te eten. En donderdagavond stond er ineens maar één kat voor de deur." Vrijdag belde ze meteen de dierenambulance om een melding te maken van de vermissing. Uiteindelijk dook Bumba zaterdag weer op. "Ik hoorde gemiauw uit de tuin komen. Ze lag onder het speeltoestel van de kinderen."

Hemelrijk zag meteen dat er wat mis was. "Een van haar voorpootjes hield ze steeds omhoog. Alle dierenartsen in Almere waren natuurlijk dicht vanwege het weekend, dus ik belde met de nooddierenarts. Die zei dat ik in ieder geval pijnstillers moest komen halen." Toen het zondag nog niet beter ging, vermoedde de arts dat de poot gebroken was. Baas en kat mochten langskomen voor een röntgenfoto. "Daaruit bleek dat ze drie kogels in haar lichaam had", vertelt Hemelrijk.

Binnen blijven
Volgens Hemelrijk is Bumba beschoten met een luchtbuks. De kogel in de voorpoot van Bumba heeft zoveel schade aangericht dat de dierenarts deze niet meer kon redden. "Ze moet nu binnenblijven. Dat is echt heel zielig, het zijn beide echt buitenkatten. Nu mag de een wel naar buiten, en zij moet binnen blijven."

Er is aangifte gedaan van de mishandeling. De politie hoopt dat getuigen of de dader zich melden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel