Kunstliefhebbers helpen Theater Posa uit de brand

LELYSTAD • Za 18 juli 2020 | 16:36 • Zaterdag 18 juli 2020 | 16:36

Een groep van 40 kunstenaars verkoopt dit weekend kunst om Theater Posa in Lelystad te helpen. Dit vestzaktheater zit in de financiële problemen door de coronacrisis. Tijdens de drukbezochte opening zijn er al meerdere kunstwerken verkocht.

De expositie is een idee van kunstenaar Jan-Albert Ernsten uit Lelystad. Hij bezoekt geregeld de voorstellingen van Posa. "Toen ik hoorde dat door corona de kunst- en theaterwereld werd geraakt, dacht ik: 'hoe kan ik Poza ondersteunen?' Ik schilder zelf en ken diverse kunstenaars uit Flevoland en zo ben ik begonnen om te kijken of ik een expositie kon organiseren."

De kunstenaars tonen schilderijen, keramiek, beelden, sieraden en foto's in de theaterzaal en de dansruimte. De opbrengst gaat in de meeste gevallen volledig naar Posa. In andere gevallen wordt de opbrengst verdeeld tussen het theater en de kunstenaars.

Posa nog niet uit de kosten
Het vestzaktheater kan het geld van de verkopen goed gebruiken. Door de coronacrisis en de oplegde sluiting liep eigenaar Kevin Potters omzet mis. Potters kreeg de afgelopen tijd al spontane donaties binnen. Hij is blij met de eerste verkopen en de hulp van Ernsten. Volgens de twee draait de expositie, naast het binnenhalen van geld voor het theater, ook om het plezier van de 40 exposanten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel