Brand tast veiligheidsgevoel directeur Beachclub Nu aan

BIDDINGHUIZEN • Ma 20 juli 2020 | 15:46 • Maandag 20 juli 2020 | 15:46

"Wat was er gebeurd als ik niet toevallig in de buurt was geweest? Daar kan ik wel wakker van liggen." Dat zegt Jelbert Haagsma als hij terugdenkt aan de brand bij zijn Beachclub Nu in Biddinghuizen. In de nacht van zaterdag 30 mei hadden jongeren vlak bij het restaurant vuur gemaakt. Daar gooiden ze de terrasstoelen en -tafels van de beachclub op.

Haagsma was toevallig met wat vrienden in de buurt en zag de vlammen. "Zoiets tast je veiligheidsgevoel aan", zegt Haagsma. "Vooral de zorgen over wat had kunnen gebeuren, daar moet ik niet te lang bij stilstaan. Die tafels en stoelen dat is één ding, maar het had veel erger kunnen aflopen. Het vuur was aangestoken vlak bij de bomensingel, die op dat moment gortdroog was. Bovendien was het vlak bij onze gastank."

De schade aan het terrasmeubilair is volgens Haagsma minstens 1.500 euro. "Zeker doordat we door de coronasluiting al zwaar zijn getroffen, hakt dat er in", zegt de restauranteigenaar. "Ik hoop dat de daders zich nog melden."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel