Gemeente Noordoostpolder twijfelt over onkruidbestrijding met branders

NOORDOOSTPOLDER • Di 21 juli 2020 | 17:54 • Dinsdag 21 juli 2020 | 17:54

De gemeente Noordoostpolder twijfelt of onkruid in de wijken in de toekomst nog wel met vuur moet worden weggebrand. Dat zegt een woordvoerder nadat dinsdag in Emmeloord een trekker van een groenonderhoudsbedrijf in vlammen op ging en door het vuur ook een tuin en een woning beschadigd raakten.

Volgens een woordvoerder was de gemeente zich al aan het oriënteren op milieuvriendelijkere manieren van onkruidbestrijding. Daarbij speelde al mee dat er tijdens het wegbranden van onkruid wel eens iets mis gaat. Bijna exact een jaar geleden ontstond er bijvoorbeeld forse schade aan de gevel van de bibliotheek in Emmeloord, nadat een aannemer daar onkruid weg had gebrand.

'Domme pech'
De gemeente heeft dinsdagmiddag contact gehad met de aannemer. De voorlopige conclusie is dat de brand 'door domme pech' is ontstaan.

Volgens bewoners die met de bestuurder van het trekkertje hebben gesproken, zaten er twee volle tanks met in totaal 120 liter gas op. De bestuurder zou na het uitbreken van het vuur nog terug zijn gegaan om de gastoevoer af te sluiten, maar dat lukte uiteindelijk niet.

Medewerkers van de gemeente zijn enkele uren bezig geweest met het schoonmaken van de stoep en de straat bij de woning. De overige schade wordt door verzekeraars afgehandeld.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel