Mogelijk nieuwe uitbater voor The Basement

ZEEWOLDE • Wo 22 juli 2020 | 6:54 • Woensdag 22 juli 2020 | 6:54

De gemeente Zeewolde is in gesprek met verschillende partijen over de toekomst van het gebouw The Basement. Het gebouw met het iconische schuine dak is beter bekend onder de oude naam; Backstage. Volgens een woordvoerder wordt gehoopt om half augustus meer duidelijkheid te hebben over het pand.

Onder de naam Backstage was het een bekende uitgaansplek voor jongeren en zaten er welzijnsorganisaties in het pand. Na een conflict zijn die er in 2013 uit gegaan. Buurtbewoners hopen dat er snel weer wat met het gebouw gebeurt. "Het is een icoontje voor Zeewolde" en andere voorbijganger is het daar mee eens." Het zou zonde zijn als er niks mee gaat gebeuren."

Het gebouw is 338 vierkante meter groot en is gebouwd in 1991. De eigenaar van het pand en de omliggende grond is de gemeente Zeewolde. Volgens het kadaster heeft het gebouw ook een sportfunctie.

Deze hele week brengt Omroep Flevoland verhalen over leegstaande panden. Het zijn gebouwen op goede plekken, maar die toch leeg staan en vervallen zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel