SP overhandigt zwartboek met schimmelwoningen

ALMERE • Wo 22 juli 2020 | 16:18 • Woensdag 22 juli 2020 | 16:18

De SP in Almere heeft een zwartboek overhandigd aan de directeur van woningbouwvereniging GoedeStede. Het boek bevat tien tot twintig meldingen van Almeerse huurders die problemen hebben met schimmel in hun woning. GoedeStede heeft beloofd deze meldingen te onderzoeken.

De SP startte een meldpunt nadat er problemen waren met schimmel in 19 woningen aan de Mahoniestraat, Strogeelstraat en het Jadeplantsoen in Almere Buiten. Volgens David de Vreede van de SP waren er schrijnende gevallen van bijvoorbeeld schimmel in de kinderkamer, en een kind met chronische gezondheidsklachten. De meldingen uit het zwartboek komen nog eens bovenop de eerdere klachten.

GoedeStede heeft in de woningen een bouwkundige onderzoek laten doen waaruit blijkt dat de schimmel ontstaat door gebrek aan klein onderhoud in de badkamer, maar ook door hoe de woning gebruikt wordt. "Als je een kleine woning hebt die intensief wordt gebruikt maar niet goed wordt gelucht, dan kan het vocht nergens heen en krijg je schimmel', zegt De Vreede.

Het klein onderhoud zoals beschadigde voegen en kit in de badkamer wordt de komende tijd aangepakt door de woningbouwcorporatie. Bewoners kunnen zelf ook veel doen om schimmelvorming te voorkomen. Daarom ontwikkelt de woningbouwcorporatie samen met de SP een brochure voor bewoners met tips tegen schimmel.

In oktober gaat de woningbouwcorporatie samen met de SP langs de woningen om te kijken of alle problemen naar alle tevredenheid zijn opgelost.

De SP heeft ook meldingen voor woningbouwcorporaties Ymere en Alliantie ontvangen. Die worden binnenkort aan de desbetreffende corporaties aangeboden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel