Levensgevaarlijk: iedereen kan naar binnen in leegstaand kantoor

ALMERE • Vr 24 juli 2020 | 6:03 • Vrijdag 24 juli 2020 | 6:03

Het leegstaande gebouw aan de Wisselweg in Almere Stad wordt gebruikt door zwervers en drugsverslaafden. Ook spelen er kinderen in het gebouw en hangen er pubers rond. Omroep Flevoland constateert dat het levensgevaarlijk is het pand te betreden. Vooral bij de trappen kan je tientallen meters naar beneden vallen omdat relingen ontbreken.

Het voormalige kantoor is 7200 vierkante meter groot en is eigendom van Van der Valk Investments maar dat bedrijf doet er niets mee. Het pand is voor een groot deel dichtgetimmerd maar een deur ontbreekt al geruime tijd waardoor er de hele dag door mensen naar binnen en buiten gaan.

Wat er met het gebouw gaat gebeuren is onduidelijk. De eigenaar is niet bereikbaar voor commentaar. De gemeente Almere laat weten dat het gebouw is opgenomen in de gebiedsvisie van het station. Verder laat de gemeente weten in gesprek te zijn met de eigenaren en hoopt het snel met concrete plannen te komen.

Deze hele week brengt Omroep Flevoland verhalen over leegstaande panden. Het zijn gebouwen op goede plekken, maar die toch leeg staan en vervallen zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel