Ruim 600 handtekeningen tegen bomenkap Westerdreef

ALMERE • Vr 24 juli 2020 | 6:26 • Vrijdag 24 juli 2020 | 6:26

Er zijn inmiddels ruim zeshonderd handtekeningen ingezameld tegen de bomenkap langs de Westerdreef in Almere Haven. De gemeente wil de populieren vervangen door iepen, omdat de grauwe abelen niet meer goed groeien en daardoor niet meer stevig in de grond staan. De bomen laten takken vallen op het autoverkeer en sommige populieren geven pluisoverlast, zegt de gemeente. Met de petitie pleiten de Havenaren voor een onafhankelijk onderzoek naar de bomenkap.

De boze bewoners zeggen niks te merken van bomen die op omvallen zouden staan en hekelen de plannen om alles weg te halen. Volgens hen maakt het groen langs de dreef dit één van de mooiste gebieden van Almere. "Mensen zijn het vooral zat dat er zoveel groen wordt weggehaald overal in Almere", zegt Christa Farieka-Menzink die de online petitie mede heeft opgericht en dagelijks de vele reacties leest. "Ze vinden dat er een kaalslag plaatsvindt."

De online petitie staat nog steeds open. De handtekeningen worden later deze zomer overhandigd aan de Almeerse politici. De SP heeft inmiddels vragen gesteld aan het college over de bomenkap. De partij wil weten of er onderzoek is gedaan naar de staat van de populieren en naar de alternatieven. Daarnaast is de SP benieuwd of de biodiversiteit aan de voet van de populieren behouden blijft.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel