Freerunners krijgen vaste plek met outdoor sportpark

EMMELOORD • Vr 24 juli 2020 | 13:57 • Vrijdag 24 juli 2020 | 13:57

Emmeloord krijgt een outdoor sportpark. Het park moet komen in de wijk Emmelhage. Er komen buitenfitnesstoestellen, maar ook klim- en klauterelementen voor beoefenaars van freerun, een urban sport.

Buurtbewoners bepaalden via een enquête van de gemeente dat het outdoor sportpark er komt. De vragenlijst ging rond, omdat er geld beschikbaar is voor een sportvoorziening voor kinderen en volwassenen in Emmelhage. Die voorziening moet verrijzen bij de geplande Poiesz-supermarkt in de wijk. Het sportpark in de buitenlucht werd verkozen boven een voetbal- en basketbalveld.

Meer duidelijkheid na de zomer
De gemeente, welzijnsorganisatie Carrefour en buurtbewoners werken het plan voor het outdoor sportpark na de zomer verder uit. Dan wordt ook duidelijk wanneer het park verrijst. Bas Masséus van de Freerun Academy, een school in freerunles, sluit ook aan bij de overleggen. Hij is blij dat er na lange tijd een vaste plek voor freerunners komt in Emmeloord. Volgens Masséus neemt de interesse in de urban sport namelijk toe. Daarom wil de academy ook lessen gaan geven in het outdoor sportpark.

Freerunnen in Emmeloord door Kevin Hoving

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel