Accordeoniste kon nog veel optreden in coronatijd

ALMERE • Za 25 juli 2020 | 10:44 • Zaterdag 25 juli 2020 | 10:44

"Het is te doen en ik durf te spelen straks." Dat zegt de Almeerse accordeoniste en cultureel programmamaakster Caroline in 't Veld over optreden ondanks corona. Ze wil 10 september weer gaan optreden: "De draaiboeken liggen klaar." Haar grote zorg is dat het in september weer mis gaat, omdat het aantal besmettingen weer oploopt.

In Het Gesprek dat dit weekend wordt uitgezonden op televisie, blikt ze terug op het begin van de lockdown. Ze was bezig met de allerlaatste voorbereidingen voor haar premièrevoorstelling in theater De Agora in Lelystad, toen de lockdown werd afgekondigd. Tijdens die voorbereidingen had ze de persconferentie van het kabinet gemist. Er waren 93 kaartjes verkocht; ze moest iedereen afbellen. "Janken!"

Toch heeft ze in de coronatijd nog veel kunnen spelen, dankzij de Rabobank en het Cultuurfonds Almere. Daarbij was het soms onduidelijk wat mocht en niet mocht. Het ging om 112 voorstellingen tot nu toe, met zeven artiesten.

Net als alle ondernemers heeft In 't Veld vergoeding gehad van het Rijk en ook van de gemeente Almere in samenwerking met het Cultuurfonds.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel