Nuna Phoenix moet wereldrecord rijden in Lelystad

LELYSTAD • Ma 27 juli 2020 | 23:06 • Maandag 27 juli 2020 | 23:06

Het beroemde Vattenfall Solar Team, dat al jaren meedoet aan de World Solar Challenge, komt naar Lelystad. Omdat dit jaar een vergelijkbare race in Amerika niet doorgaat heeft het team nu zijn zinnen gezet op een wereldrecord.

Het doel is om in 12 uur meer dan 882 kilometer te rijden op alleen zonne-energie. Dat gaan ze doen op de testbaan van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) in Lelystad.

Vorig jaar ging een poging om de titel in Australië te veroveren letterlijk in rook op. De zelfgebouwde zonnewagen NunaX, waar tien studenten van de TU Delft een jaar aan hadden gewerkt, brandde tijdens de race volledig uit.

Corona gooit roet in het eten
Dit jaar wilden de leden van het Vattenfall Solar Team revanche nemen met de nieuwgebouwde Nuna Phoenix maar de coronacrisis gooit roet in het eten en de reis naar Amerika is gecanceld.

Daarom willen de studenten van de TU Delft het uurrecord van 2017 van hun voorgangers verbeteren. "Als Vattenfall Solar Team laten we zien dat we nog altijd één van de beste teams ter wereld zijn", legt teamleider Niek Hogenboom uit. "Zo demonstreren we waar onze auto toe in staat is. Rijden op niets anders dan de kracht van de zon."

Op 8 augustus arriveert het Vattenfall Solar Team om 04:30 uur op de testbaan van de RDW in Lelystad. Om 06:30 uur begint de recordpoging.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel