Zoektocht naar vermiste Marc Jaskulski uitgebreid naar Kampen

DRONTEN • Wo 1 mei 2024 | 14:04 • Woensdag 1 mei 2024 | 14:04

De politie houdt er rekening mee dat de vermiste Marc Jaskulski uit Dronten mogelijk in Kampen is. Daarom gaat de politie ook in die omgeving aandacht vragen voor de zaak.

Concrete aanwijzingen of tips dat de man in Kampen zou zijn heeft de politie niet gekregen, maar omdat buurgemeente Kampen dichtbij het huidige zoekgebied ligt sluit de politie het scenario dat hij daar naar toe is gegaan niet uit.

De politie spreekt zelf van een gok. "Je probeert alles om achter de verblijfplaats te komen en om duidelijkheid te krijgen van zijn vermissing", aldus een woordvoerder. Daarom wordt de vermissing nu in een breder gebied onder de aandacht gebracht. Zo gaan wijkagenten op social media informatie delen over de zaak.

De politie besloot het zoekgebied uit te breiden vanwege een onderzoek dat zij dinsdag hebben gedaan. Daarbij is aan mensen gevraagd of ze de vermiste Jaskulski gezien hebben.

Tijdens die gesprekken zijn ook veel Kampenaren bevraagd, die niks wisten van de vermissing. De politie hoopt door de zoektocht uit te breiden dat ook Kampenaren die iets weten over de vermissing zich melden.

Verschillende scenario's
Het is onduidelijk hoe Jaskulski het water eventueel overgestoken zou kunnen zijn. Zowel een scenario waarbij de Drontenaar over de Roggebotbrug is gegaan of met een bootje over het water is meegenomen.

De 36-jarige man uit Dronten wordt nu iets meer dan twee weken vermist. Meerdere zoektochten hebben niks opgeleverd. Eerst werd er in het bosgebied Roggebotzand bij Dronten gezocht.

Daar werd voor het laatst een signaal van de man zijn telefoon opgepikt door een telefoonmast.

Signalering
Jaskulski heeft een lengte van 1.85 cm en een witte huidskleur. Hij heeft een kleine bril en twee gehoorapparaten en droeg op de dag van zijn vermissing een groene ANWB-jas, een grijze joggingbroek en bruine schoenen. Hij verplaatst zich mogelijk op een bruin/grijze Gazelle fiets.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel