Mondkapjes verplicht voor bezoekers Woonzorg

FLEVOLAND • Di 28 juli 2020 | 14:36 • Dinsdag 28 juli 2020 | 14:36

Woonzorg Flevoland heeft per direct een mondkapjesplicht ingesteld voor personeel en bezoekers. Dit is gedaan omdat in Nederland het aantal corona-besmettingen weer in de lift zit. Een woordvoerder zegt dat het om een preventieve maatregel gaat en dat in de instellingen geen sprake is van besmettingen of verdenkingen.

De maatregel moet voorkomen dat het virus zich verspreidt onder de bewoners van de woonzorglocaties in Lelystad en Almere. Volgens Woonzorg Flevoland is het voor bezoekers soms lastig om 1,5 meter afstand te houden. Ook gaan nu meer mensen op vakantie, waardoor het risico op besmetting toe kan nemen. De organisatie wil daarom het zekere voor het onzekere nemen.

Het mondkapje is ook verplicht voor bezoek dat 1,5 meter afstand houdt of alleen iets aflevert. Alleen medewerkers van de locaties die geen zorg verlenen en op 1,5 meter afstand kunnen blijven, hoeven geen mondkapje te dragen.

"Het virus is nog niet weg en er vinden nog steeds besmettingen plaats in ons land. Blijf alstublieft scherp en alert. De regels zijn van groot belang om besmettingen en daarmee het terugvoeren van beperkende maatregelen te voorkomen", laat Woonzorg Flevoland weten. John Bos van de instellingen voegt daaraan toe dat er tot dusver alleen maar positieve reacties zijn gekomen: "Ook van het personeel, zij maken zich namelijk ook zorgen."

Woonzorg heeft in Lelystad vier locaties: de Hanzeborg, de Uiterton, de Bolder en Vergeten Landleven. In Almere gaat het om Reedewaard voor eerstelijnszorg.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel